Oljemåleri

porträtt

2016-08-14 02:45 #0 av: FRH

ja, jag vet inte riktigt brukar inte måla porträtt detta är mitt första det började som en skoluppgift och har inte fått klart den. tar den fram och tillbaka hela tiden. Tänkte ändå slänga upp lite bilder för att se vad ni tycker och tänker om vad jag skulle kalla mitt första självporträtt. 

Jag har inte bestämt mig för vart jag vill ta det och vill hellre ha en skön målning istället för något fotorealistiskt. Nu när jag kollat igenom bilderna gillar jag nästa mest den första som egentligen bara är en under målning. Den sista bilden så syns det kanske inte så bra men där har jag lagt på riktigt tjockt med olje färg på hår och skägg ska låta det torka och fortsätta med lite mer olika nyanser och så tänkte jag och ett par glassögon måste ditt med.

Anmäl
2016-08-14 02:56 #1 av: VoxBauers

Gillar den första "råskissen" mest!

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl
2016-08-14 03:04 #2 av: FRH

Blir lite som att desto mer man målar desto mer blir det som att bilden uppfattas som att den ska vara fototrealistisk och då blir att man uppfattar bilden som bara ett misslyckande eftersom att den inte uppfyller det foto realistiska i första bilden är den så pass ner skalad så att man kan köpa det abstrakta och figurativa i bilden...... Va tror ni om det kanske det jag ska försöka framhäva?  

Anmäl
2016-08-14 03:14 #3 av: VoxBauers

Jag är absolut inte kunnig, men tycker du ska jobba vidare med det nedskalade, abstrakta uttrycket!

När du strävar efter "fotorealism"/selfie hamnar du fel, precis som du skriver!

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.