Teckning

BlackSpiritWolfs skisstråd

2013-01-23 17:35 #0 av: BlackSpiritWolf

Hej allihopa!

Tänkte slänga upp en tråd efter att jag smugit runt här ett tag. Kommer posta diverse skisser i denna tråden till att börja med.

De tre första gjordes igår kväll (22/1), börjar med första och avslutar med den tredje. Blev skisser på random människor...

Första:

Anmäl
2013-01-23 17:36 #1 av: BlackSpiritWolf

Andra:

 

Anmäl
2013-01-23 17:38 #2 av: BlackSpiritWolf

Blev dålig kvalité på bilderna, tog dom på kvällen strax efter att dom var klara.

Tredje:

Anmäl
2013-01-24 21:24 #3 av: [luneri]

Välkommen, det ska bli roligt att följa tråden :)

Gillar dina skisser, Speciellt den sista :)

 

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2013-01-24 22:01 #4 av: BlackSpiritWolf

#3

Tack! Skrattande

Har tänkt försökta få till en akrylmålning av #1. Bävar lite, sabbar alltid mina skisser när jag färglägger Rynkar på näsan

Anmäl
2013-01-24 23:30 #5 av: [luneri]

Om du kalkerar över bilden på det material du ska måla på så har du fortfarande originalet kvar :) Jag målar alltid på akvarellpapper även om det är akryl, och det är lätt att kalkera på. men man kan även använda kalkeringspapper om du vill kalkera bilden på en duk.

Jag känner samma sak vid varje ny målning, men då har jag ju grundskissen kvar, och oftast blir det ju bra. Men med övning så kommer du bli bättre :) Fördelen med akryl är att du kan måla hur många lager som helst, så om det inte blir bra med en gång är det bara att fortsätta tills man blir nöjd.

Vad är det du tycker är svårt med att måla med akryl?

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2013-01-25 09:19 #6 av: BlackSpiritWolf

#5
Skönt att det inte bara är jag :)

Det är inte akrylen som jag har problem med, det är färgläggning in general. Har en bild i huvet om hur jag vill att den ska se ut men det blir aldrig så. Har målat med akvarell, olja, färgpennor, you name it. I slutändan ser det ut som skit. Och ju mer jag kladdar på den desto värre blir det ):

Anmäl
2013-01-25 22:45 #7 av: [luneri]

Kanske du bara behöver öva dig att hantera färgen, olika tekniker osv. Om du har intresse för akryl så lär känna hur akrylen fungerar genom massa olika experiment och tester. Kan ju bara kladda lite på ett ark papper eller något. Sedan kommer du hitta din teknik som just du vill använda dig av.

Har du svårt att få till rätt färger? Jag kan isåfall tipsa om att experimentera som bara den där också och blanda alla möjliga färger och se vad som händer. utforska nyanser av färger. Jag kunde ingenting om färg, och jag färglade väldigt sällan pga det. Men så gick jag färglära i skolan. Kändes som en meningslös kurs, men sen rätt som det var insåg jag att jag hade lärt mig en hel del om hur färger fungerar i förhållande till varandra. Så läs gärna på om färglära om du har möjlighet. en grön färg kanske inte passar in med tex lila, men om man blandar i lite blått i den gröna kanske den passar hur bra som helst.

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2013-01-26 11:59 #8 av: BlackSpiritWolf

Jag har gått färglära i skolan och jag har lekt med färgerna jag har hemma, men ändå blir det endimensionellt och fult. Skuggorna, om det ens blir några, blir alldeles för mörka och ju mer jag försöker få det rätt desto värre blir det Rynkar på näsan

Anmäl
2013-01-26 22:22 #9 av: [luneri]

Ge inte upp är mitt tips. och titta och lär efter andras konstverk och se hur de jobbar med färger. Men låt det ta den tid som behövs, för man lär sig hela tiden även om man inte är medveten om det :)

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.