Akrylmåleri

måla ute i trädgården

2012-05-31 09:31 #0 av: petrizza

Nu har jag stått och målat utomhus första ggn i år och det var underbart skönt. Detta nedan blev resultatet, inspiration tagen från en bild, inte från min trädgård tyvärr!

Då till frågan: ni som målar akryl utomhus ibland: Har ni något speciellt trix för att hålla färgen fuktig på paletten? den torkar ju sjukt snabbt utomhus av vind och sol! Glad

Anmäl
2012-05-31 15:30 #1 av: Ahradia

Jag minns ett trick, jag har inte testat det själv så jag kan inte gå i god för det. Men det ska tydligen förlänga torktiden på akrylfärg om man har lite honung i färgen. Det låter i alla fall inte omöjligt.
Men vad det gör med färgen i ett längre tidsperspektiv vet jag inte, inte heller någon mängd kan jag säga.
Det får bli att experimentera!

Anmäl
2012-05-31 18:31 #2 av: petrizza

Oj det var ett spännande trix! Det kan inte skada att prövas... honung är ju fuktigt och klibbigt så det kan ligga något i det.

Anmäl
2012-06-01 22:22 #3 av: [luneri]

Härlig målning!

Du kanske kan lägga något över färgpaletten som skyddar färgen. Jag kommer tänka på ett  microlock. Kanske det kan fungera. Vet inte hur solen påverkar färgen inuti i locket (det blir kanske som ett växhus), men det borde inte torka lika snabbt. Visserligen får man lyfta på locket varje gång man ska använda färgen.

Jag brukar ibland ta en plastficka över min färgpalett om jag ska gå iväg en stund från målandet. Mina färger håller sig även till nästa dag då.

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2012-06-02 22:50 #4 av: Frejas matte

 Fin målning!

När jag målar i akryl brukar jag lägga upp färgen på en papperstallrik av sämre kvalitet. Papperstallriken lägger jag på en djup porslinstallrik som jag först lagt plaskblött hushållspapper i. Fukten kommer att tränga igenom papperstallriken ( om kvalite´n inte är för bra) och färgerna hålls fuktiga. Sen är det bara att hälla på nytt vatten på hushållspappret när det börjar torka. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.