Materiel, material, teknik, tips och råd

hur tar ni bilder på era målningar?

2012-02-25 20:02 #0 av: Galaxy86

hej . undrar hur tar ni gör när ni tar bilder på era målningar specielt dukar tycker det är svårt att fota rakt. Har ni några tips?

Anmäl
2012-02-25 21:11 #1 av: Tzatze

Ett stöd i form av stativ eller bord. Annars kan man lägga bilden på golvet och fota uppifrån.

Anmäl
2012-02-26 17:37 #2 av: DesK

Bra ljus är ett måste när man fotar och helst bör man fota utan blixt, eftersom blixten oftager oönskade reflexer i målningen. Detta kräver att man har en kamera där man kan ställa upp ISO och helst även ändra slutartiden. Stativ och eller kudde är bra hjälpmedel.  Ett exempel på en bild tagen i dåliga ljusförhållanden hittar du i min artikel om Günther Uecker. Rummet ifråga har inget fönster och inte heller särskilt bra lampor, så jag valde att fota med hjälp av stativ och lite högre ISO. Resultatet är inte perfekt, men duger för visning på internet. Jag har med avsikt valt en sned vinkel just för att undvika reflexer från lamporna i rummet. Hoppas att detta kan ge dig lite vägledning.

Désirée

Anmäl
2012-02-27 21:21 #3 av: [SporeDiatrymisss]

Skannar

Hälsa gärna på mig på min Deviantart: http://sporediatrymisss.deviantart.com/

Anmäl
2012-02-29 12:20 #4 av: [luneri]

Jag har också problem med den här biten.

Vissa av mina bilder är för stora för att scanna, då måste jag fota istället.

Då lägger jag bilden på golvet och fotar uppifrån. det måste vara bra ljus i rummet och dagsljus. fungerar inte alls bra för mig om det är vanligt lampljus eftersom det blir för gult.

Det svåra är att få rätt vinkel när man fotar uppifrån, men det går med lite tålamod.

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.