Medlemmar

Hejsan :)

2011-12-04 00:23 #0 av: Zabbio

Nu har jag snokat runt några gånger härinne, så det är väl dags att presentera mig :)

Jag heter Zabina, är 24 år (tiden går!) och är väl lite konstnärlig... Målar lite i olja, lite med blyerts och en del i datorn.  Har inte sålt något direkt, utom ett par datormålningar, men bytar tavlor mot tjänster ibland (hovslagaren skor min häst till exempel, sadelmakaren bytte stroppar till sadeln) så jag har fått lite nytta av kreativiteten :)

Jag har inte gått någon utbildning inom konst heller, hehe - i 6an i grundskolan fick jag faktiskt IG på bildlektionerna! Tror det handlade om lite personkemi mellan mig och läraren dock. Däremot är min mor utbildad pedagog så ett och annat har jag väl snappat upp från henne. Hon är också missbrukare och lite så, så jag har brutit kontakten med henne pga hur hon manipulerar och sårar mig.

Men det är väl ganska vanligt att kreativiteten flödar ur en sårad själ? Vem vet, kanske jag aldrig lyft pennan om jag haft en normal mor :) Resten av familjer har alltid varit ett stort stöd och en stabil punkt, så jag har ändå haft en bra portion tur här i livet.

När jag inte målar så jobbar jag som personlig assistent, 12%, eller rider och sköter om min häst. Jag har även en hund som jag tränar lite drag med för skojs skull, och två katter som mest springer runt och dödar möss och stjäl mat. ;)

Det var väl lite om mig..   Lägger in ett par bilder också, det hör väl till :)

Min senaste tavla, och den andra jag målat av hundar (med riktig färg då..).

<img:stuff/vovvar.jpg>

Ett par datormålningar:

<img400*0:stuff/3jumpingwolfzabaug2009.jpg>

<img500*0:stuff/bittedhorsefrombehind.jpg>

http://www.elftown.com/stuff/milkywhiteeye.jpg


Lek med färgpennor på svart papper

<img500*373:stuff/x78rtTY.jpg>

Och en annan oljemålning av en vovve:

Just nu händer det inte så mycket här. Eller jo.. det gör det kanske.  Men jag har inte riktigt känt mig motiverad att skriva. Bilden är en målning av hovslagarns vovve Smulan. :) Ki går på antibiotika men verkar må bättre. Han haltar inte, han äter hyfsat (fast lämnar lite av vommen ibland..) men får väl i sig ca 1kg kött om dagen.. nå, det behöver han. Jag har börjat träna lite canicross med honom, dvs han drar mig i ett bälte när jg springer. Håller ett långsammare tempo och mjukare underlag än med cykeln, plus att jag får motion då. Och han får något att göra. Han visar inga tecken på  hälta och är glad och fin.. Julstressen har redan börjat ta mig. Det blir egentillverkade julklappar i år.. jag är FATTIG! Meeeeen.. kanske det kan uppskattas ändå. Annars är väl inte julen till för att få dyra klappar.. Crow var duktig idag. Red barbacka och tog oss förbi en hemsk grävmaskin, med så lite marginal att jag nästan rörde både den och staket/buskarna på andra sidan om oss. Han tvekade lite men gick mjukt och fint på lös tygel utan att stirra upp sig… duktig pojken. Maskinen var  visserligen avstängd, men ändå,.. ha är ju inte van att den står där över hela vägen. :) Sen galoppade vi lite också. I natt har jag jobbat och nu är jag super trött.. hehe En kompis flyttar till Kristianstad nästa månad, och en annan fyller år i veckan.. Tja.. det var en debriefing om min tillvaro.. Hm.. ibland ritar jag och kluddar på som vanligt, sen fortsätter jag med att lägga in det i datorn och leka mer:

Egentligen är det hästar som ligger mig närmast om hjärtat som motiv..

 

Tja.. det var väl det. Måleriet och teckningen är och kommer alltid att vara en lek för mig, och ett sätt att få utlopp för alla de bilder och känslor jag har i mig.  Att det sen kan hjälpa mig att göra livet lite enklare rent praktiskt, det har jag ju inget emot :)

Anmäl
2011-12-04 10:59 #1 av: carsbo

kul att du också hittade hit Skrattandekonstnärerna här är jättevänliga och gör alltid sitt bästa och på ett vänligt sätt för att hjälpa när man vill ha kritik på sina bilder Glad du tecknar och målar förresten ursnyggt! din 3d väggmålning gav mig ju också inspiration till att fixa till mitt urfula gamla rum Flört

Anmäl
2011-12-04 11:04 #2 av: Zabbio

Hehe, ja  när du vågade visa dig får väl inte jag vara sämre ;)

Fast dom är lite läskiga, dom däringa konstnärerna *petar på en lite skeptiskt* ;)

Jag påbörjade en ny målning, försökte ''förlänga'' en bjälke i rummet.. tanken är att slänga in en liten drake eller så där.. fast just nu har jag fastnat så det får vänta :)

Hur har det gått med vargen? Väntar med spänning på att se hur det går :)

 

Anmäl
2011-12-04 11:07 #3 av: carsbo

haha, gillar din humor Skrattande joda det går frammåt, jag beräknar att bli klar idag, fast jag har nog mer färg på mig än väggen - akryl vägrar ju att gå bort såvida man inte skrapar bort skinnet Tungan ute

Anmäl
2011-12-04 11:11 #4 av: Zabbio

Köp BS-Vit på biltema, funkar bra att ta bort färg med :) Både olja och akryl.. jag brukar också få det mesta på händerna.. (använder handskar när jag grundar dukarna av en anledning..). BS-vit är väl till för mekaniker och olja oc så, men de ska  väl intye få allt skoj :P

Glöm inte att visa det sen :)

Anmäl
2011-12-04 11:56 #5 av: carsbo

okej Glad synd att man inte är där så ofta, inte ens i närheten av en affär, åker man till stan så är det månadens stora grej Obestämdså går det om man bor i en hydda mitt i skogen

Anmäl
2011-12-04 11:58 #6 av: Zabbio

Ah :P Kör ca 2-3 mil till affären själv, bor okså lite avsides..

Anmäl
2011-12-04 12:03 #7 av: carsbo

jo vi har 2 mil till närmsta ica affär o den ligger i en byhåla, sen måste man traggla några mill till den stora staden uppsala  Tungan ute

Anmäl
2011-12-04 12:43 #8 av: DesK

Hej Zabina och varmt välkommen hit! Glad Vilka fina alster du visar oss här. Just nu har jag besvär med ögonen så jag ska titta på dina alster igen när ögonen är bättre. Carsbo det är kul att du också har hittat hit Glad

Désirée

Anmäl
2011-12-04 14:12 #9 av: Zabbio

Tack :) Krya på ögonen :3

Anmäl
2011-12-04 17:21 #10 av: [GunillaR]

Hej Zabina och varmt välkommen hit Glad

Du gör helt underbara målningar, både i datorn och "manuellt" - jag njuter av dem.

 

Anmäl
2011-12-04 19:40 #11 av: Zabbio

Tack :)

Anmäl
2011-12-04 20:29 #12 av: EeWeeM

Jag gillar verkligen dina målningar, vanliga som datorgjorda!Du är jätteduktig!

Anmäl
2011-12-05 23:13 #13 av: [luneri]

Hejsan!

Välkommen hit:)

Tråkigt att höra om din kontakt med din mamma, men det är ändå bra att du ser positivt på saker och ting. det ger mycket mer och lättare att ta sig vidare.

 

Du är verkligen duktig! Speciellt bilden med vargen gillar jag:)

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2011-12-06 09:01 #14 av: Zabbio

Tack! :)

#13 Vi har väl alla något problem med nåt :) Mitt är med mamma, men resten av familjen är ju bra :)

 

Tack :)

Anmäl
2011-12-06 10:47 #15 av: [luneri]

Vad skönt att höra! :)

Ja, det är nog så

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2011-12-06 23:20 #16 av: Zabbio

Ja, det har jag verkligen att vara lycklig över :)

Anmäl
2011-12-08 10:55 #17 av: MariaThorlund

Jag älskar dina grejer!!! Du har en enorm precision/teknik, och samtidigt den där känslan som gör att man "möter" djuret på riktigt.... Kul sedan att du leker med sakerna i datorn... det ger ju ytterligare, oändliga möjligheter.

Men så ska du ju sälja också... oftast rätt segt att hitta just den rätta vägen. Inga utställningar på gång?

Det tar tid och kraft att räkna ut hur man ska sälja - det är oftast svårare än att producera sina saker. Jag tycker du verkar rätt tuff, dock, och med glimten i ögat, och det ska kanske också till - lite humor och självdistans.

Jaha, här sitter jag och tycker en massa... jag tycker om att tycka, men mest tycker jag om att tycka om! Kram

 

Anmäl
2011-12-08 23:37 #18 av: Zabbio

#17 Kul att höra :P Det är inte första gången jag får höra att jag ''fångar'' känslan, jag vet inte riktigt hur det där går till. Det är väl så at man kan lägga lite av sig själv i bilden, som de säger.. när jag målar frammanar jag alltid den känslan jag vill ge bilden eller som jag fått av djuret jag porträtterar, och känner den under tiden som jag  drar med penseln... jag vet inte om det är det som lägger sig i färgen eller vad :) Men det är alltid roligt att få veta när andra också får den känslan, för mig är just kä'nsla viktigare än korrekthet - även om jag vill att det ska se realistiskt ut. Lite dumt att porträttera en golden retriever om det slutar med att likna en shetlandsponny ;)

Tja.. sälja är inte så väldigt viktigt, men det är kul när någon vill köpa :) Jag har en del byteshandel på gång dock.. ex. sadelmakaren fixade min sadel (bytte 4 stroppar) och fick betalt i en tavla, min hovslagare skor min häst mot tavlor och nu har jag ett samarbete med en ägae till en bilverkstad, så det är väldigt möjligt att bromsar och annat som säkert får anmärkning på besiktningen nu i vår kan bli fixat mot lite färg på en duk ;) Så även om jag ännu inte fått betalt för någon tavla, så har jag sparat ganska många tusenlappar - vilket är guld värt i sig eftersom det är saker som jag faktiskt måste få gjorda och som blir svårt för mig att finansiera annars :) (min grundlön ligger på ca 3500kr/månad eftersom jag har sån liten tjänst)

Jag har även sålt en logga till ett företag och lite fotomanipulationer till folk i USA, där har jag nästan en liten marknad.. om nu 2-3 bilder är en marknad.. xD

Det är ju inte mycket, långt ifrån tillräckligt att starta företag och leva på, men det är ändå väldigt, väldigt roligt :) Byteshandeln ger mig mycket mer än pengar hade gjort i många lägen, det är mer levande och roligt. Och en lagom skala :P Vet inte om jag hade velat leva på det, det ska vara roligt också, och inte bli ett tvång :)

 

Anmäl
2011-12-09 09:50 #19 av: MariaThorlund

Byteshandel... jag tycker det är strålande. Jag känner själv en känslomässig barriär, vet inte om jag skulle våga riktigt... men rent tankemässigt är det skitbra. Så urnaturligt, traska i en vid vinkel runt marknadsekonomin och landa i den mest självklara win-win man kan tänka sig!

Ok, har du inte ambitionen att leva av det så har du fullständigt fria tyglar - jag tänkte mest att 12% tjänst inte är mycket att leva av heller. Själv lever jag på min man...Flört ändå säljer jag lite mer än du gör. Jag tror det där med tvång vs frihet är en personlighetsfråga, dvs väldigt individuell. Igen - rent teoretiskt - skulle ingen säga emot det faktum att det måst vara roligt och man ska inte vara tvingad - men man kan uppleva väldigt mycket som roligt. Jag blir väldigt påverkad av andra - på gott och ont - och det betyder att jag får en enorm kick när jag gör något som andra gillar.... och då har jag inget emot att anpassa mig mer till "marknaden". Samtidigt kan man "tappa" sig själv när man är som jag. Är man starkare i sig själv och inte behöver eller brys sig så mycket om vad andra tycker, är det både svårare och jobbigare att anpassa sig - och vara direkt skadligt att tvingas till det. Det är ingen enkel vetenskap att ha med andra att göra...

Men mitt grundfokus är att jag måste tycka det är roligt - och jag är mästare på att finna nöje i saker! Då skulpterar jag allt från stora djur, till kvinnoformer, till yber-exakta miniatyrhus, till smycken, och julgranar, och... Men den känslan du beskriver försöker jag fånga i mina djur. Jag vill att det ska finnas liv i blicken. Att man får lust att ta på dem - upplever att de kan flytta på sig vilken sekund som helst...

Kul att snacka med dig!

Anmäl
2011-12-09 10:57 #20 av: Zabbio

Jag söker andra jobb, faktiskt :) Främst pga att min rygg inte riktigt klarar att jobba så mycket med vissa specifika arbetsuppgifter (men märkligt nog har jag inga problem med tunga lyft och annat) och att nattjänsten inte riktigt funkar för mig längre. Skulle vilja jobba kanske 80% som butiksbiträde eller nåt, ha en grundinkomst som jag klarar mig på (har bott sjäv förr och upptäckt att det inte måste kosta så mycket) och ändpå ha fritid med hästar och målning :)

Nån gång får jag napp.

Jo, visst är det individuellt :) För mig är problemet snarast att jag är så beroende av att kunden blir nöjd (om jag gör porträtt) så jag går nästan med ångest ända från beställningen tills tavlan är levererad och godkänd.. trots att de har sett mina andra verk,  vet precis vad de kan vänta sig och att jag inte tar betalt förräns de sett och godkänt bilden. Jag är nog inte riktigt så stark i mig själv och oberoende som det verkar.. xD

När det gäller bilder som jag redan gjort.. tja. Där har jag inte pressen av att göra det perfekt, samtidigt är de svårare att få sålda, ska jag då lägga en massa energi på marknadsföring och måla för att få betalt..? För energikrävande. Jag slänger ut dem lite här o var så får man se om man får napp, men jag räknar inte med att få sålt nåt. :)

Jag har precis börjat på en hemsida. Antagligen kommer mer än en att länka till den och på så vis sprida ordet, så kanske jag får mer beställningar ändå så småningom.

Men i grunden vill jag ha tryggheten att vara anställd på ett helt vanligt jobb. Som det är nu får jag spara de månaderna som jag får extra pass, hoppas på att få in lite pengar från nån tavla ibland och om jag får ihop en buffert känner jag mig trygg, men annars är det lite stressande. Hade en buffert på 12000kr efter att ha fått extra pass i sommar, de är helt borta nu. Fast denna månaden kommer jag nog kunna lägga undan lite igen :) Jag klarar mig ju på grundlönen om jag snålar, men ändå.. jag gillar att kunna köpa den där pennan eller testa den där koständringen eller.. osv. utan att behöva vända slantarna. Det ska ju ändå räcka till försäkringar, bensin, hästen, hunden och katterna, mat till mig själv osv. Sen skulle jag vilja spara ihop en 15000 till en ny sadel, men även om jag får ihop de pengarna nu skulle jag inte våga använda dem. Det är den stressen jag hade haft över mig hela tiden om jag försökt leva på konsten och vara egen företagare.. Jag behöver en viss trygghet föratt kunna må bra. :) Även om jag sålt mer än tillräckligt ett helt år så vet man ju inte den 13e månaden.. :3

Men hela den här stressen MÅSTE jag hålla borta från målningen. Den är ju min fristad, mitt sätt att hantera mina svagare stunder och mörkare tankar. Om jag ser på det som något seriösre än lite oväntat extra ibland, så kommer jag inte må bra.

 

Detsamma :P

 

Anmäl
2011-12-10 10:24 #21 av: SannaHolmgren

Ni har ju gåvan båda att fånga motivet i ett andetag. De bara håller andan ett ögonblck och vips så har ni skapat dem i skulptur eller med färg. Det är inte bara att lägga ner en känsla det handlar om, det är också ett bevis på att ni har mycket stor kunskap som bara träning med öga och hand kan återge, och en viss påverkan har nog arvsanlagen också.

Tackar och bugar för att ni visar era verk och delar med er av tankar och reflektioner.

Anmäl
2011-12-30 22:07 #22 av: LenaE

Jag gillar alla dina målnigar men allra mest Vargen den är Mycket vacker och den har en sådan glimt i ögonen som gör att det känns levande.

Anmäl
2011-12-31 14:03 #23 av: Zabbio

Tack :)

Anmäl
2012-01-16 12:32 #24 av: pip89

sååå fina bilder du har gjort! men jag favoriserar din fjordhäst, påminner mig om när jag var skötare på fjordhästarnaKyss som stod på en 4h- gård när jag var liten... vilka tider!Tungan ute

Anmäl
2012-01-16 12:45 #25 av: Zabbio

Tack :) Hehe, jaså?

Anmäl
2012-01-16 14:13 #26 av: pip89

hehe.. aaah ^^ men tiderna rullar fram, man blir äldre och man hinner inte med :/

Anmäl
2012-01-16 18:37 #27 av: Zabbio

Har alltid tid för hästar ;)

Fast rider ju inte Crow så ofta av någon anledning. Har tappat sugen lite. Men ska igång igen :) Känner mig mest kass för att jag inte är så duktig som jag vill vara, och låter honom slarva för mycket för att jag är en mes som är rädd atthan ska protestera.. som om han nånsin gjort  nåt dumt.. :/ Blev riktigt mesig efter att jag krossade handleden när sadeln gled och han råkade trampa på mig efter att jag fallit av.

Anmäl
2012-01-16 19:29 #28 av: pip89

Uch då:(

själv är jag sjukskriven (psykiska problem)  :/ samt att jag flyttade hem till min sambo så har inte råd.. innan så red jag samt gick på ridläger/sköthästar/medryttare.. saknar den tiden :(

Anmäl
2012-01-16 20:34 #29 av: Zabbio

Leta rätt på en gratis medryttarhäst, så kan du ju mulla lite i skogen :) Brukar vara toppen för psyket. (Har en häst här som är snäll o fin och skulle behöva motion i veckorna, men gissar att du inte bor i HBG området..)

Har du testat att utesluta mjölk och gluten ur kosten? Trodde själv inte att jag var intolerant mot nåt av det, men slutade med det och blev av med depression, ångest, koncentrationssvårigheter, det  där surret bak i huvudet osv... tog några dagar (kan ta upp emot 2-3 veckor). Det har visat sig att jag är väldigt känslig mot vete. Bara glukossirap gjord av vete räcker för att jag ska vara kinkig dagen efter. Vet inte hur mycket som är just gluten och mjölk, men det är en del. Resten är vetet.

Alltid värt att testa :)

(har varit deprimerad och självmordsbenägen i ca 15 år, eller så länge jag kan minnas, och terapeuter m.fl. har naturligtvis länkat det till min mammas missbruk.. kanske startade där, men kosten har verkligen gjort en otrolig skillnad. Det är inte klokt vilken skillnad det är.. äntligen har jag börjat läsa böcker igen efter alla dessa år.. och så fort jag äter fel så kommer det tillbaka, ävenom jag inte vetat attjag ätit fel.)

Anmäl
2012-01-16 22:20 #30 av: pip89

shiit, självmordsbenägen.. själv har jag epilepsi och får anfall 2-4 gånger om dagen :/ men jag känner innan jag får det... fick epilepsi när jag var 4,5 år och är 22 år idag

jag har lovat mig själv att sätta mig på hästryggen igen, har sparat alla ridkläder Glad är lite ringrostig men kommer ihåg det mesta Tungan ute

Anmäl
2012-01-17 00:42 #31 av: Zabbio

Hehe, inte riktigt samma ak då :P Fast kanske hjälper att byta kost ändå ;)

Det är ju bra att du känner det iaf, det måste underlätta :)

Anmäl
2012-01-17 13:20 #32 av: pip89

jag äter mkt grönsaker/frukt/kött/skaldjur ^.^

jo men precis.. sen så skissar jag och målar på min fritid som en avslappning bl. a :-) faktum är att jag målar oxå djur.. men jag målar inte lika bra som dig när det gäller den delenSkäms jag är bättre på att rita/skissa dom med blyerts Glad

Anmäl
2012-01-18 00:03 #33 av: Zabbio

#32 Känslighet mot tex. gluten och mjölk handlar ju om att utesluta något :) Jag vet att det hjälpt många med depressioner men även många med autism, ADHD och liknande. Har dock aldrig hört nåt om epilepsi - fast det betyder ju inte att det inte kan hjälpa där med. :P Hade inte hört nåt om att det skulle hjälpa mot depression innan jag testade, men sen efteråt är det många som hört av sig.

Äter mest kött, ägg, grönsaker och rotfrukter.. är inte så bra på att köpa fisk och skaldjur :)

Det var inte så länge sedan jag  började måla :) Vid 2005 hade jag fortfarande hållt mig till blyerts och papper, men då fick jag photoshop. I photoshop började jag använda färg och målade i programmet, så mycket mindre kladd och slöseri med färg osv. Lätt också pga lager och annat.  Men det var inte förräns jag provade att måla en häst med akryl på en läderbit som jag insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig av photoshop.. mina tidigare försök har blivit katastrof. Det var 2007. Sen vilade penseln ganska länge igen och nu  för ett och ett halvt år sen eller så ca började jag måla med olja.  Har haft en del produktiva perioder och många väldigt oproduktiva.. sammanlagt har  jag kanske målat.. inte mer än 10-20 tavlor iaf..  sedan akrylhästen..  Jag är i full färd att lära mig hur man kan använda penseln och färgen på riktig duk, och  varje tavla  ger något nytt :)

Hehe, var tvungen att leta upp hästen jag målade på läderbiten:

<img300*0:http://www.elftown.com/img/drawing/61691_1172690017.jpg>

Anmäl
2012-01-18 12:49 #34 av: pip89

fin fin :)

jag har aldrig använt photoshop :O hehe.. jo, ibland går målarperioderna i vågor liksom ^^ och själv så ska jag ha en egen utställning. hihihi ^^ ska bli spännande, har aldrig haft det förut.

ska lägga ut en av mina "gamla" (2011) skiss

Anmäl
2012-01-18 16:59 #35 av: Zabbio

Vad kul.. har inte jag heller :O

Lycka till!

Snygg, känner nästan igen mig lite i den bilden :)

Anmäl
2012-01-18 22:02 #36 av: [VeronicaI]

Jag gillar verkligen målningen längst upp med hundarna! Den var ursnygg! :)

Anmäl
2012-01-19 00:11 #37 av: Zabbio

Tack :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.